bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
Intoarce-te la pagina principala

 
Click pe poza pentru marire
VIDEO
Cel mai batran dintre magarii batranului are peste 20 de ani
 
Pasiune neobișnuită. La 83 de ani, un batran din Smeeni are crescătorie de măgari  26.06.2014
Dragomir Nicolae este singurul gospodar din Smeeni care are măgari și se mândrește cu acest lucru, chiar dacă sunt mulți care-l consideră puțin nebun, pentru pasiunea sa neobișnuită: " E nebun. Ține măgarii ăia de atâția ani, acela negru cred că este de-o seamă cu el, de când era în tinerețe... ține foarte mult la ei. Mi-a zis că nu-i dă, chiar dacă mor în curte la el..." ne-a spus un consătean.
Bătrânul iubitor de măgari era sa-și piardă iarna trecută prețioasele animale, deoarece zăpada i-a acoperit întreaga gospodărie și n-a putut ajunge la ele câteva zile pentru a le hrăni. Cu toate acestea, nu renunță la măgari cât trăiește, mai ales că în curând "colecția" sa se va înmulți cu încă un exemplar, de la o măgăriță care se pregătește sa aducă pe lume un măgăruș.


Deși are o vârstă venerabilă, bătrânul este într-o formă fizică de invidiat. Toată ziua robotește prin jurul gospodăriei și merge la câmp aproape zilnic cu măgarii, folosindu-i la diverse munci. Se mândrește cu cei trei măgari pe care-i deține și nu i-ar vinde pentru nimic în lume: " Nu dau un măgar pe un cal.  Are putere la fel ca un cal, numai ca este mai domol. Nu mă interesează ce zice lumea din sat. Chiar dacă se uită ciudat la mine ei râmăm cu uitatul, iar eu îmi văd de drum. " spune bătrânul gospodar.

La final bătrânul ne dă o adevărată lecție de viață și de statornicie pe aceste meleaguri. Coincidența face ca el sa aibă casa lângă cimitirul din sat și mai în glumă mai în serios, spune că atunci când va muri, doar va sări gardul și va avea în continuare grijă de gospodăria sa unde a trudit o viața întreagă.
Aflat la o vârsta la care mulți nu mai sunt în putere să muncească, Dragomir Nicolae este un bătrân din Smeeni care uimește prin ceea ce face. La 83 de ani, Nea Culăiaș cum îi spun apropiații, crește zeci de animale de la oi și capre, până la porci și zeci de pasări, insă ceea ce-l face deosebit este faptul că de când se știe a crescut măgari.