BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Intoarce-te la pagina principala

 
Click pe poza pentru marire
VIDEO
Nea Fanica se numara printre putinii barbati din Smeeni care iubeste florile
 
Covor de flori pe marginea soselei din Smeeni. Oamenii gospodari imbină pasiunea pentru frumos cu simtul civic6.07.2014
Imediat ce intri in Smeeni si
te apropii de centrul
localității, pe marginea
șoselei ce duce către mare,
observi câteva locuri in care
florile iți încânta privirea și
parcă formează un covor
multicolor ce te îndeamnă sa
te oprești și se le admiri.
Cele mai multe se află în poarta unui cetățean, pasionat de flori și de tot ceea ce este frumos. Nea Fanic, ă cum îl cunosc toți, locuiește la doar câteva sute de metri de primărie, și de când se știe i-au plăcut enorm de mult florile.
Are curtea casei plină de ghivece de flori, însă la poartă, pe o distanță de 100 de m lungime, pe scuarul de lângă șosea se află un covor multicolor de flori de piatră. Frumusețea lor este admirată zilnic de toți trecătorii care pășesc prin dreptul porții sale, toți laudandu-l pentru hărnicia și pasiunea sa, cum rar se mai găsește în rândul bărbaților ce locuiesc la sate. Imediat ce primele raze ale primăverii îi permit, gospodarul iubitor de flori iese și-și îngrijește floare cu floare, plivește locul și le păzește pentru a nu fi rupte sau călcate de trecători.

La doar câteva case mai la vale, Nea Fănică îl are concurent în materie de îngrijit florile de piatră pe Nea Enică, care are flori la poartă de prin anii 70 și care, desi este trecut ușor de vârsta de 70 de ani se îngrijește cu migală și acum de aspectul florilor din fața curții.

Pentru a completa peisajul multicolor din centrul Smeeni-ului, anul acesta au apărut flori și fața primăriei, un lucru apreciat de cei mai mulți dintre locuitori.

Deși exemplele pot continua așa până la ieșire din Smeeni, există însă din nefericire și oameni care nu se îngrijesc de aspectul scuarului din fața porților. Fie că locuiesc la șosea sau pe străzile lăturalnice buruienele și iarba ajung uneori la jumătatea gardului ce le împrejmuiește gospodăriile. Chiar daca scuarele se află pe domeniul public, oamenii cu simt civic, ar trebui sa conștientizeze ca sta în puterea fiecăruia sa se îngrijească de aspectul estetic din fața locuințelor, fără sa mai aștepte ajutorul celor de la primărie.

Așa cum cei doi bărbați o fac, cu siguranță mulți le pot lua exemplul. Trebuie doar sa existe VOINȚĂ și multă, multă HARNICIE
.